Cursus boekhouden

De cursus boekhouden die door Fabius Opleidingen wordt aangeboden is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de boekhouding in het bedrijf waar hij werkt, of die daar graag kennis mee wil maken. Tijdens deze cursus, die slechts 10 weken duurt, maak je kennis met verschillende manieren om een boekhouding te voeren. Deze kennis die je in deze cursus boekhouding opdoet is niet voldoende om zelf een boekhouding op te kunnen zetten. Maar je bent wel in staat om de boekhouding bij te houden, tenminste waar het de reguliere werkzaamheden betreft. Deze cursus boekhouden is een goed uitgangspunt voor een vervolgopleiding.

Wat leer je in de cursus boekhouden?

Tijdens de cursus boekhouden leer je wat allerlei typische begrippen op boekhoudkundig gebied betekenen. Zoals de balans, grootboekrekeningen, het verschil tussen eigen en vreemd vermogen, dagboeken, verschillende soorten administraties, en permanente en voorafgaande journaalposten. Ook maak je kennis met begrippen waarmee een boekhouding te maken heeft, zoals duurzame productiemiddelen, verschillende soorten bedrijfsvormen, inkopen en verkopen, en de belastingen. Om deze cursus boekhouden te volgen heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet de Nederlandse taal wel goed beheersen. Het slagingspercentage voor deze opleiding ligt boven de 80 procent.

Fabius Opleidingen

De cursus boekhouden wordt aangeboden door Fabius Opleidingen. Dat instituut is marktleider op het gebied van administratieve opleidingen op MBO niveau. Om te voorkomen dat de cursisten veel tijd kwijt zijn aan reizen zijn er meer dan 50 leslocaties in Nederland. Doordat de opleidingen worden gegeven in dagdelen van 3 uur in de ochtend of 3 uur in de avond, kan de cursus boekhouden ook gemakkelijk worden gevolgd als je al een baan hebt. Aan het eind van de cursus boekhouden moet je examen doen en krijg je een diploma. Dat geeft toegang tot een vervolgopleiding in de boekhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *