De leukste boeken tips!

Boek laten drukken

Boeken lezen: Heerlijk ontspannend en daarnaast ook nog ontzettend leerzaam! Tegenwoordig worden er helaas meer films gekeken dan boeken gelezen. Dat is jammer, want waar je in één aflevering een heel verhaal ziet, zou je daar ook een week van kunnen genieten, door middel van een boek laten drukken. Je slaapt beter na het lezen van een boek. Boeken lezen helpt namelijk goed tegen de stress en je hebt er focus en concentratie voor nodig. Het is makkelijker om een film te kijken, maar prettiger om een boek te lezen, vind ik zelf. Door boeken te lezen prikkel je je geheugen, en je kunt er maar zo langer door leven. Er is tenminste een Engels onderzoek die een verband vond tussen lezen en leven. Volgens mij genoeg redenen om er weer eens lekker ouderwets een goed boek bij te pakken!

Boek laten drukken

Soms kan het lastig zijn om een fijn boek te vinden. Persoonlijk vind ik dat bepaalde genres stuk voor stuk voortreffelijke boeken schrijven, die ik in één ruk uit wil lezen.

Er zijn van die situaties in je leven die je zelf wel eens in een boek zou kunnen laten drukken. Dát soort boeken lees ik graag. Herkenbare situaties uit het alledaagse leven, een soort roman die je meeneemt in het leven van een ander, met soms een beetje drama. Ik houdt ook wel van een goede moraal in een boek, dat je er nog eens aan terugdenkt, dat het je aan het denken zet en dat je een wijzer mens wordt door het lezen van een leuk en goed boek.

Maar mijn favoriet blijft toch wel de op waarheid gebaseerde boeken, zoals gekidnapte mensen die hun kidnapping overleven of een uiteenzetting van een familiemoord, waarin door familie, rechercheurs en anderen op het drama wordt teruggekeken. Dat zijn voor mij de boeken die écht ergens over gaan. Dat soort boeken maken mij keer op keer dankbaar met dat wat ik heb, en laten me genieten van elke dag die ik in vrijheid en liefde ervaren mag!

Als je nou zelf niet echt iets vinden kan wat bij je past en je hebt wel een goed idee, dan kan je altijd zelf een boek laten drukken. Dan schrijf je gewoon jouw favoriete verhaal, zodat mensen jouw boek kunnen lezen en jij hun inspiratie bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *