Zo vind je de beste campings in Nederland

beste campings Nederland

Op vakantie in eigen land dit jaar? Je bent niet de enige die daarvoor kiest. Door corona blijven veel mensen uit voorzorg liever in de buurt. En dat is helemaal niet erg want Nederland heeft ontzettend veel te bieden. Sterker nog: de kans is groot dat er een hoop te ontdekken valt voor je. De beste campings in Nederland zijn verspreid over het hele land en elke regio heeft wel iets te bieden. Maar hoe vind je nu een leuke, comfortabele camping? 

beste campings Nederland

Bepaal wat je wil

Dit klinkt als een open deur intrappen maar toch is het goed om over na te denken voor je met je zoektocht begint. Want wat wil je eigenlijk? Wil je met de caravan of camper op pad, of wil je de tent meenemen? Of wil je misschien liever naar een glamping, waar de tent voor je klaar staat? Wil je toch liever een huisje? En dan hebben we natuurlijk nog het sanitair. Want de ene camping is de andere niet als het aankomt op hygiëne. De douche faciliteiten en toiletten willen sommigen het liefst zo luxe mogelijk en anderen juist zo min mogelijk omdat ze echt back to basics willen. Bepaal dus vooraf wat je zoekt.

Bekijk reviews

Het hele internet staat vol met reviews. Dat geldt dus ook voor campings. Zoek beoordelingen van mensen die er al eens geweest zijn want dan weet je zeker dat het ergens op gebaseerd is. Zoek bovendien naar recente beoordelingen want wat tien jaar geleden zo was hoeft natuurlijk nu niet meer te kloppen. Een camping kan beter of juist slechter zijn geworden. 

beste campings Nederland

Breng een bezoekje

Heb je de tijd en is de camping niet zo ver bij je vandaan? Ga dan gewoon eerst even kijken. Het voordeel van een vakantie in eigen land is dat de bestemming vlakbij is en je dus even kan gaan keuren vooraf, zodat je niet wekenlang op een vervelende plek hoeft rond te hangen.