Zo zet je je als werkgever in voor meer duurzaamheid

Kerstpakkettenplaza

Duurzaamheid houdt ons steeds meer bezig. We leren steeds meer over hoe we een steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu. Afval scheiden, minder vlees eten, minder plastic kopen, noem het maar op. Duurzaamheid op de werkvloer loopt wat achter op dit gebied. Blijkbaar zijn we zo druk bezig met werken, dat we vergeten dat we naast thuis, ook op werk ons in kunnen zetten voor het milieu. Toch zijn er zeker mogelijkheden om als werkgever meer aandacht te besteden aan het milieu. 

Voeding 

Voeding is een belangrijke factor in duurzaamheid. Dit houdt niet alleen in dat er minder dierlijke producten gekocht worden, maar ook producten waar weinig plastic omheen zit. Of kies eens voor een optie die langer houdbaar is, in plaats van dat het vaak halverwege weggegooid wordt. 

Geschenken en producten

Je zou het haast vergeten, maar in zakenrelaties worden ook geschenken geven. Denk aan een kerstpakket van Kerstpakkettenplaza. Deze zijn tegenwoordig vergelijkbaar in vegetarische, vegan en biologische varianten. Wat vaker op werk gebruikt wordt zijn kantoorproducten. Denk aan duurzaam papier of juist het vervangen van papier voor zo veel mogelijk digitaal. Daarnaast heb je biologische schoonmaakmiddelen en herbruikbare flessen en bekertjes. 

Kerstpakkettenplaza

Energie besparen

Eigenlijk zijn zonnepanelen de beste optie om energie te besparen. Dit is een grote inspanning, maar er zijn ook opties die minder moeite kosten. Zo kun je het energieverbruik in kaart brengen met een energieverbruikmeter. Een timer-stopcontact zet apparaten buiten de werkuren uit. Daarnaast is het vervangen van de lampen door ledlampen een duurzame optie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *